Édes pillanatok

 

A hozzávalókat összekeverem és egy szitára öntöm és átnyomkodom az egészet egy fakanál segítségével. Így a tészta szép sima állagú lesz. 10 percet hagyom pihenni. Amikor merőkanállal belenyúlok és lefolyatom közepesen sűrűnek kell legyen. Nem olyan mint egy sima víz, attól sűrűbb állag kell. A palacsintákat kisütöttem.

Sima piskótát sütöttem. A tojásokat szétválasztottam a tojássárgáját fehéredésig kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a vanília aromát (ha nincs lehet vaníliás cukor is ) . A tojásfehérjét kemény habbá vertem. A lisztet a sütőporral összekevertem és apránként a tojássárgájához adagoltam. Egy kevés fehérje habbal összedolgoztam a sárgáját és a többi...

Recept:
piskótához: 8 tojás fehérje, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 2 teáskanál sütőpor
Krém: 8 tojássárgája, 1 cs. vaníliás pudingpor, 2 evőkanál liszt, 8 dl tej, 20 dkg porcukor, 25 dkg vaj.
Sütőport és a lisztet összekeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem a cukorral bele forgatom a lisztes sütőport. 24 cm es tortaformában 180 fokon...