Áfonyás süti
Hozzávalók:
2 db tojás
15 dkg liszt
7 dkg kókuszliszt
1 ek. vaníliakivonat
15 dkg puha vaj
15 dkg görög joghurt
1 cs. sütőpor
15 dkg áfonya
15 dkg kókuszcukor
A joghurtot és a tojásokat simára keverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszlisztet, sütőport és a kókuszcukrot, majd hozzákeverjük a joghurtos keverékhez. Belekeverjük a vaníliakivonatot. A vajat egy edényben lassan felolvasztjuk, majd a masszához keverjük. Végül a megmosott, lecsepegtetett áfonyát is hozzákeverjük és egy alaposan kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük. 180 fokon 45 percig sütjük. Esetleg ha a teteje barnulni kezd takarjuk le alufóliával, hogy ne süljön túl. Amikor tűpróbával ellenőrizzük és nem ragad a tészta akkor készen van. Egy rácsra borítjuk és hagyjuk hűlni. Felszeleteljük és friss joghurttal pár szem gyümölccsel díszítjük.