Churros

2025.02.05

Hozzávalók:

250 ml víz

60 gr. vaj

1 ek. cukor

1 kk. só

140 gr. liszt

1 nagy tojás

1 kk. vaníliás aroma

Csokiszószhoz:
1 csésze étcsoki

1 csésze habtejszín

cukor és fahéj 

olaj a sütéshez

A vizet öntsük egy edénybe és kezdjük el melegíteni. Tegyük hozzá a vajat a cukrot és a sót és hevítsük addig míg a vaj elolvad. Tegyük bele a lisztet és közepes lángon addig kevergessük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor húzzuk le a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt keverjük hozzá a tojást és a vanília aromát, alaposan keverjük el, hogy egynemű legyen. Egy habnyomózsákba töltsük a tésztát, aminek nagy csillag alakú fém kinyomót helyeztünk a végére. AZ olajat 150 fokig melegítsük és a zsákból csíkokat húzzunk az olajba a végét ollóval vágjuk el. Süssük szép barnára, majd csepegtessük le egy konyhai papírtörlőn. Langyosan hempergessük meg a fahéjas cukorban. A csokiszószhoz gőz felett a csokit olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a tejszínt.

Tálalásnál kínáljuk hozzá a csokiszószt!