Citromos csirke
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
1 kezeletlen citrom + 1 citrom leve
szárított vagy friss olaszos fűszerek ( bazsalikom, oregánó ) , só, bors
4 ek. liszt
1 ek. vaj
10 dkg parmezán
5 dkg reszelt sajt ( tetszőleges )
2,5 dl alaplé ( leves kockából is készíthetjük )
1 ek. capri bogyó
A csirkemelleket megmossuk, felszeleteljük és kicsit klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. 3 evőkanál lisztbe belekeverjük a olaszos fűszerkeveréket és a csirkemelleket megforgatjuk benne. 1 citromot felszeletünk és kevés olajon egy picit megsütjük a citromok mindkét oldalát, serpenyőben. Egy másik serpenyőben kevés olajon a csirkemelleket átsütjük, amíg szép világos barna színt kapnak az oldalaik. Akkor kiszedjük és félretesszük. Beleöntjük a serpenyőbe az alaplevet vagy ha nincs vizet és 1 db leveskockát. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon melegítjük, miközben belereszeljük a sajtokat és hozzáadjuk a kapri bogyót, majd a vajat és egy fél citrom kifacsart levét. 1 ek. lisztet beleszórunk és ezzel picit besűrítjük a mártást. Amennyiben szükségesnek érezzük tehetünk bele még 1 kanál lisztet. Kicsit átforraljuk, majd belehelyezzük a csirkemelleket a tetejére helyezzük a megsütött citrom karikákat. Én bulgurt készítettem hozzá, de bármilyen más körettel vagy egyszerű salátával is nagyon finom.