Citromos csirkecomb
Hozzávalók:
8 db csirkecomb ( bőrös, nem filézett )
só, bors
2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma
1 ek. olíva olaj
5 dkg vaj
2 dl alaplé
2 dl növényi főzőtejszín
petrezselyem
2 db kezeletlen citrom
A combokat megmossuk alaposan lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük, a bőrős felét kicsit jobban, majd áthelyezzük őket egy tűzálló tálba. Felöntjük vízzel, majd fóliával lefedve addig sütjük 180 fokon, míg puha lesz. Közben a hagymákat apróra vágjuk, majd a vajon megpároljuk. Felöntjük 2 dl alaplével ( ha nincs víz + leveskocka ) alaposan megfőzzük, mikor már jól megfőtt a hagyma felöntjük a tejszínnel és így is átfőzzük. Adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet. Amikor a csirke megpuhult, levesszük a fóliát, leöntjük róla a felesleges levet, majd ráöntjük a szószt. A citromot felkarikázzuk, miután alaposan megmostuk és ráhelyezzük a citromkarikákat a csirkére. Visszahelyezzük a sütőbe még 15 percre.
Salátával vagy rizzsel kínáljuk!