Citromos-mák sajttorta
Hozzávalók:
Kapcsos Tortaforma 17 cm-es
17 dkg cukor mentes keksz
7 dkg vaj
sajtkrémhez:
50 dkg marscapone
édesítőszer ízlés szerint
4 db tojás
2 dl tejfől
vanília kivonat 1 kiskanállal
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 csipet só
5 dkg darált mák
tálalásnál: darált mák, gyümölcsök
A kekszet összetörjük vagy késes darálóban összevágjuk és az olvasztott vajjal összekeverjük. A torta forma aljába nyomkodjuk letakarjuk fóliával, majd betesszük a sütőbe és 180 fokon egy 10 percig elősütjük közben elkészítjük a krémet. A marscaponéhoz hozzákeverjük a tojásokat egyesével , majd hozzáadjuk a tejfölt és a többi hozzávalót. Ízesítsük úgy, ahogy nekünk megfelel . A sütőből kivesszük az alapról levesszük a fóliát, majd a krémet ráöntjük. Mehet vissza a sütőbe 45-50 percre úgy, hogy a tortaformát egy vízzel megtöltött tepsibe helyezzük és így együtt tesszük vissza a sütőbe. A teteje szépen elkezd majd barnulni, ha nem egyforma forgathatjuk a sütőben, hogy mindenhol legyen színe. Tűpróbát végzünk ha még ragacsos süssük mér pár percet. Nem kell félni, hogy kicsit "rezgős" amikor kivesszük . Hagyjuk kicsit kihűlni, majd helyezzük hűtőbe 4-5 órára legalább. Ezután vegyük le a tortakarikát az oldaláról és díszítsük mákkal és gyümölcsökkel.