Citromos szitált süti
Hozzávalók:
5 db tojás - L-es méret
300 g kristálycukor / de lehet porcukor is
140 ml 30% os tejszín
3 db citrom héja
25 ml rum
1 csipet só
80 g sótlan vaj
240 g sima BL 55-ös búzaliszt
1/2 tk sütőpor
A sárgabarack glazúrhoz
3 ek sárgabarack lekvár
A citrom galzúrhoz
150 g porcukor
1 db citrom reszelt héja és leve
Egy keverőtálba üssük fel a tojásokat, majd keverjük simára egy habverővel. Adjuk hozzá a cukrot és habosítsuk fel picit. Közben melegítsük elő a sütőt 170 C fokra és vegyünk elő egy kb . 26cm x 9cm x 8cm méretű kenyér sütőformát. A sütőformát kenjük ki vajjal, majd helyezzünk a hosszanti oldalába sütőpapírt . Én kocka alakú szilikonformában sütöttem meg. A tojásos cukorhoz szitáljuk hozzá a lisztet ( szitáld, hogy több levegőt kaphasson a liszt és ezzel majd tészta) és a sütőport. Keverjük el, majd mehet hozzá a felmelegített vaj, ( én a vaj tisztított részét használtam - a kis lábos aljáról a fehérjét nem öntöttem hozzá, miután a vaj pihentetése közben a fehérje leült az aljára). Majd keverjük hozzá a tejszínt, reszeljük hozzá a citromhéjat - öntsük hozzá a rumot és a sót. Az egész masszát alaposan keverjük össze, majd öntsd a kenyér formába. Illetve tetszőleges szilin formába. Megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük a közepét. Amikor megsült kivesszük, kicsit hűtjük, majd megkenjük baracklekvárral a tetejét. A porcukrot és a citrom levét és héját kicsit összemelegítjük, majd rákenjük a süti tetejére , pár percre visszatesszük a sütőbe és sütjük.



