Cseresznyés clafoutis
Hozzávalók:
150g nyírfacukor kcal: 360, ch: 150, f: 0
225 g magozott cseresznye kcal: 142, ch: 258, F: 15
2 tojás kcal: 149, ch: 1 , zs: 10, F: 15
2 tojássárgája kcal: 116, ch: 0, zs: 10, F: 5
200 ml tejszín kcal: 604, zs: 60, ch: 6, F: 5
45 g teljes kiőrlésű liszt kcal: 152, zs: 1, ch: 27, F: 5
1/2 zacskó sütőpor
opció: porcukor tálalásnál, cukor és mindenmentes citromos-lime fagyi
6 db vékonyan kivajazott finoman lisztezett sütőtálka
50 g cukrot 2 evőkanál vízzel főzzünk fel, adjuk hozzá a magozott cseresznyét, majd picit forraljuk, hogy a cseresznye kicsit párolódjon. Tegyük félre hűlni. A maradék cukrot a tojásokkal és a sárgákkal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejszínt. Hagyjuk pihenni. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A formákba kanalazzunk cseresznyét, majd a tésztát osszuk el 6 felé. Tegyük a sütőbe és süssük készre kb. 25 perc alatt.
1 adag kcal: 253, ch: 74, zsír: 14, F: 8
+ porcukor és fagyi