Cseresznyés morzsasüti
Hozzávalók:
50 dkg magozott cseresznye vagy meggy
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. fahéj
10 dkg liszt (teljes kiőrlésű)
20 dkg porcukor (nyírfacukor)
8 dkg durvára őrölt mogyoró
15 dkg olvasztott vaj
4 tojás fehérje
2 ek. cukor ( nyírfa)
A lisztet a 20 dkg cukorral, mogyoróval és az olvasztott vajjal összedolgozzuk, nem kell nagyon gyúrni, morzsalékos állagú legyen. Kivajazunk egy hőálló tálat és a morzsát elegyengetjük rajta. Rászórjuk a cseresznyét vagy meggyet megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és amikor kihűlt a süti a tetejére halmozzuk. Díszíthetjük mentával vagy cseresznyével .