Csirke fasírt
Hozzávalók:
50 dkg darált csirkemell
1 db tojás
1 szál újhagyma
1 kis csokor petrezselyem
só, bors, fokhagyma
reszelt parmezán sajt
1 ek. vaj 1 ek. olíva olaj a sütéshez
A darált csirkemellet a tojással az apróra vágott újhagymával, petrezselyemmel, fokhagymával összekeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Parmezán sajtot reszelünk házzá, majd betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A vajat és az olajat egy tapadás mentes edényben felmelegítjük. A befűszerezett húsból kis golyókat formázunk picit ellapogatjuk őket, majd mindkét oldalát megsütjük. Én friss salátát, Tzatziki -t és párolt zöld szójababot és bulgur, vöröslencse köretet tálaltam hozzá.