Csirkemell francia saláta
Hozzávalók:
Fagyasztott francia saláta alap
só, bors
natúr joghurt, tejföl
mustár, majonéz, fokhagyma
xilit porcukor , alma, csemege uborka
Csirkemell, mustár, bors, oliva
Mennyiségeket azért nem írok, mert ez a recept igazán egyéni ízlésre variálható! Valaki tejfölösebben van aki "szárazabban" szereti!
A francia saláta fagyasztott alapból készült, amit sóval, borssal ízesített vízben puhára főztem. Nem kell nagyon puhára főzni vigyázzunk!! Amikor kész leszűrtem és félre tettem hűlni. Addig a tejfölt a natúr joghurttal a majonézzel összekevertem. Kis kanál mustárral fél evőkanál por xilittel ízesítettem és fokhagymát is nyomtam bele. Apróra vágott almát és apróra vágott csemege uborkát adok hozzá, majd hozzákeverem a kihűlt zöldséget. Hűtőbe teszem és megvárjuk, amíg lehűl. A csirkemellet előző nap bepácoltam. Igazából nálam mindig van bepácolva csirkemell a hűtőben, mert ezt használom a legtöbbet. A pác mindig más, ez most éppen mustáros, borsos. 1 evőkanál mustárt összekevertem frissen őrölt fekete borssal és oliva olajjal ezt ecset segítségével rákentem a csirkemellre és egy jól záródó dobozban a hűtőbe teszem legalább 1 éjszakára. Másnap kisütöttem és nagyon vékonyan felszeleteltem. A tálalás tálaló gyűrűvel történt, nagyon kis egyszerű eszköz és nagyon mutatóssal lehet vele tálalni, ezért ajánlom szerezzétek be!!! Nagyon sok mindenre használható! :) Főtt tojás, sárgarépa, petrezselyem és egy kis kápia paprika került még a tányérra.