Csirkés Tagliatelle tészta
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
30 dkg tagliatelle tészta
30 dkg vegyes zöldség ( sárgarépa, zöldbab, borsó, hagyma, kápia paprika)
só, bors, bazsalikom, oregano
2 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
10 dkg parmezán
olíva olaj
A csirkemellet apróra kockázzuk és kevés olíva olajon megsütjük, közben megfűszerezzük. Sós vízben a tésztát al dente állagúra főzzük ( al dente jelentése : nincs szétfőzve a tészta ) , majd leszűrjük. A zöldségeket másik edényben roppanósra pároljuk kevés olajon, közben ízlés szerint fűszerezzük. A vajat felolvasztjuk hozzáöntjük a tejszínt pici só , majd finoman átmelegítjük nem forraljuk. Mehet bele a parmezán. Amikor kész a hús és a zöldség és a tésztát is leszűrtük egy nagy tálba mindent összekeverünk. Rögtön tálaljuk, mert frissen a legfinomabb.