Csöröge újragondolva
Hozzávalók:
45 dkg liszt
1 csipet só
1 kezeletlen citrom reszelt héja
2 dl tejföl
3 db tojás
3 dkg olvasztott vaj
Az átszitált lisztet összekeverjük a többi hozzávalóval és alaposan összedolgozzuk. Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük. A tésztából 15-16 g-os golyókat kimérünk, majd formázzuk. Lásd videó a facebook oldalamon!!! A golyót alaposan lisztezett felületen kb. 15 cm átmérőjű vékony körré nyújtjuk, majd a közepére illesztünk egy fakanalat ( nyelét) és a tésztát elkezdjük forgatni a fakanál nyele körül, úgy, hogy szépen rendezgetjük közben. Kiemeljük a fakanalat így egy rózsára emlékeztető alakzatot kapunk. Közepesen forró olajban kisütjük, majd porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk!