Egérke
Hozzávalók:
1 banán
15 dkg sült sütőtök
1 tojás
2 dl natúr joghurt vagy kefír
1 ek. cukor
1 ek. vaníliás cukor
15 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 - 2 kiskanál citromlé
fahéj
a sütéshez olaj
a tálaláshoz porcukros fahéj
A banánt és a sült tököt villával összetörjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Kicsit folyósabb masszát kapunk. Kicsit hagyjuk állni, míg az olaj felmelegszik. Nem szabad nagyon forró olajban sütni ! Evőkanál segítségével kanalazzunk a masszából és kiskanál segítségével gyors mozdulattal "kaparjuk" az olajba. Szépen feljön az olaj tetejére. Mindkét oldalát megsütjük, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük az olajtól. Fahéjas porcukorral tálaljuk.