Egyszerű paradicsomos bruschetta
Ami kell hozzá:
friss kenyér ( én jelen esetben rozsos bagettet vettem)
4 db paradicsom ( minél zamatosabb)
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 nagy marék bazsalikom , legjobb a friss, de ha nincs a szárított is jó
1 evőkanál olíva olaj
A paradicsomot megmostam félbe vágtam, kivágtam a csumáját , majd felkockáztam. Az olíva olajon lassan melegíteni kezdem a paradicsomkockákat, közben gyorsan hozzádobálom a többi hozzávalót. A fokhagymát, amit apróra vágtam, a bazsalikomot, sót és borsot.
Nagyobb lángon kicsit összefőzzük. Nem kell sokáig csak addig , amíg a paradicsom kicsit "megrogy". A kenyeret felszeleteltem és mindkét oldalát picit megpirítottam. A paradicsomot ráhalmozzuk a kenyérre és már fogyasztható is. Ez az alap, ezt nagyon sok féle módon lehet még variálni.

