Eper-bodza mousse torta
Hozzávalók:
Alap piskóta recept : Alap piskóta recept 2 db tojásból, 2 ek. liszt és 2 ek. cukor , 1 kk. sütőpor a receptben leírtak szerint.
Eper mousse: Eper mousse hab 3 helyett 4 db zselatinlap
A kihűlt piskótára öntjük a mousse krémet úgy, hogy a levehető oldalú torta karikába körbe helyezünk vastagabb fóliát. Ez tartja meg a krémet, amig megköt. Amikor megkötött elkészítjük a bodzás részt és ezt is ráöntjük. Legalább 1 éjszakára a hűtőbe helyezzük.
Bodza mousse:
2 dl tejszínhab
4 db zselatinlap
1 kis dobozos lime-bodza joghurt
4 ek. bodza szörp
A tejszínhabot kemény habbá verjük és összekeverjük a joghurttal, valamint hozzáadjuk a szörpöt. A zselatin lapokat hideg vízben áztatjuk, amikor kellően felpuhultak pici lábasba helyezzük egy kis kanál vízzel és lassan felmelegítjük csak addig, amíg eloldódik a zselatin. NEM szabad forralni. Gyorsan a krémhez keverjük.