Eper mousse
Hozzávalók:
23 dkg eper
20 dkg fehér csoki
2 dl tejszín + 3 evőkanál
5 g étkezési keményítő
3 db lapzselatin
Az epret megmossuk és kiszedjük a csumáját. Turmix géppel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne legyenek benne. A lapzselatint hideg vízbe helyezzük, hogy feloldódjon. Közben a keményítőhöz hozzákanalazzuk a 3 evőkanál habtejszínt és csomómentesen elkeverjük. Az eper pürét lassan melegíteni kezdjük egy lábasban ( nem szabad forralni ) és a keményítővel elkevert tejszínt hozzáöntjük, majd a csokit is beletesszük és felolvasztjuk folyamatosan kevergetve. NEM szabad túl forróra melegíteni. Amikor a csoki felolvadt a vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk gyors mozdulatokkal belekeverjük . A 2 dl tejszínhabot kemény habbá verjük ( ha nem cukros a hab, akkor ízlés szerint adunk hozzá cukrot ) és apránként összekeverjük az epres folyadékkal. Ekkor már nem melegítjük, a habot kanalanként adjuk hozzá és keverjük el. A mousse-t poharakba töltjük és 1-2 órára hűtőbe helyezzük.