Epres chia

2018.04.26

Hozzávalók:

2 evőkanál chia mag

2 dl tej ( magtej)

2 kis zacskó vaníliás nyírfacukor ( 1 zacskó 12 g ) , de mindenki ízlésének megfelelő mennyiséget tegyen bele

4-5 szem eper

konjak liszt 

A chia magot a tejbe elkeverjük 1 kis zacskó vaníliás nyírfacukorral és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap az epret villával összetörjük és hozzákeverünk 1 kis zacskó vaníliás nyírfacukrot valamint 1 kis kanál konjak lisztet. Nem kell púpozni!! Ez egy természetes zselésítő anyag, finoman kell bánni vele. Egy pohárba szedjük , miközben oldalra fordítjuk kicsit. A hűtőbe úgy helyezzük el, hogy félig legyen megdöntve. 30 percig hűtjük, amikor megköt finoman egy tiszta ronggyal letörölhetjük, ahol maszatos lett a pohár, majd erre rákanalazzuk a chia magot. Eperrel és menta levéllel díszítjük.