Erdei gyümölcsös szülinapi torta
Hozzávalók:
7 db tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál étkezési keményítő por
26 cm- es kerek kapcsos torta forma
50 dkg vegyes erdei gyümölcs ( fagyasztott)
25 dkg kis dobozos marscapone
500 ml Hulala tejszínhab
friss gyümölcs a díszítéshez
3-4 evőkanál hántolt , szeletelt mandula díszítéshez
A tojásokat szétválasztottam a tojás sárgáját a cukorral nagyon habosra kevertem . A tojásfehérjét felvertem kemény habbá. A tojássárgájához hozzáadtam a sütőport a lisztet valamint a 2 kanál étkezési keményítőt,fokozatosan elkevertem benne. 2 kanál tojáshabot hozzáadtam a sárgájához és fellazítottam, majd mikor jól összekeveredett hozzákevertem a tojáshabot, hogy minél kevesebbet törjön meg a hab. Egy nagyon könnyű, habos tésztát kapunk. A jól kivajazott és lisztezett torta formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsüljön. Közben elkészítjük a krémet. A tejszínhabot keményre verjük és fokozatosan bele keverjük a marscapontét. Mehet bele a gyümölcs a kiengedett levet is beleönthetjük, ami a gyümölcsök felengedésénél keletkezik. Amennyiben savanykásnak érezzük tehetünk még bele porcukrot, ezt mindenki ízlése szerint ízesítse. A megsült, jól kihűtött piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel. Friss gyümölccsel díszítjük és ajánlatos 3-4 órára hűtőbe helyezni! :)