Erdei gyümölcsös szülinapi torta

2018.05.13

Hozzávalók:

7 db tojás

7 evőkanál cukor

7 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

2 evőkanál étkezési keményítő por

26 cm- es kerek kapcsos torta forma

50 dkg vegyes erdei gyümölcs ( fagyasztott)

25 dkg kis dobozos marscapone 

500 ml Hulala tejszínhab

friss gyümölcs a díszítéshez

3-4 evőkanál hántolt , szeletelt mandula díszítéshez

A tojásokat szétválasztottam a tojás sárgáját a cukorral nagyon habosra kevertem . A tojásfehérjét felvertem kemény habbá. A tojássárgájához hozzáadtam a sütőport  a lisztet valamint a 2 kanál étkezési keményítőt,fokozatosan elkevertem benne. 2 kanál tojáshabot hozzáadtam a sárgájához és fellazítottam, majd mikor jól összekeveredett hozzákevertem a tojáshabot, hogy minél kevesebbet törjön meg a hab. Egy nagyon könnyű, habos tésztát kapunk. A jól kivajazott és lisztezett torta formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsüljön. Közben elkészítjük a krémet. A tejszínhabot keményre verjük és fokozatosan bele keverjük a marscapontét. Mehet bele a gyümölcs a kiengedett levet is beleönthetjük, ami a gyümölcsök felengedésénél keletkezik. Amennyiben savanykásnak érezzük tehetünk még bele porcukrot, ezt mindenki ízlése szerint ízesítse.  A megsült, jól kihűtött piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel.   Friss gyümölccsel díszítjük és ajánlatos 3-4 órára hűtőbe helyezni! :)