Füstölt sajtos omlós csirkecomb
Hozzávalók:
4 filézett csirkecomb
só, bors, csirke fűszerkeverék
1 dl olíva olaj
1 dl víz
15 dkg füstölt sajt ( karaván)
5 dkg sajt ( trapista )
3 dl tejfől
1 kis csomag Fagyasztott wok vagy kínai zöldségkeverék
A csirkecombokat megmossuk és a felesleges hártyákat, zsír részeket levágjuk róla. Sózzuk, borsozzuk és a csirkefűszerrel is megszórjuk. Egy hőálló tálba helyezzük, alá öntjük az olajat és a vizet. Lefedjük és mehet a sütőbe! 180 fokon addig pároljuk, amíg finom, omlós puha lesz. Ez kb. 40-50 perc.
Addig a sajtokat lereszeljük és a tejföllel alaposan összekeverjük.
A zöldségkeveréket egy serpenyőbe öntjük és felolvasztjuk, majd sózzuk, roppanósra pároljuk.
Amikor a hús puha levesszük a fedőt, rákenjük a sajtos tejfölt és visszahelyezzük a sütőbe , amíg ráolvad.
Tálaljuk! Ez tipikusan az az étel, ami nem szép, de nagyon finom!!