Gyömbéres karfiolkrém
Hozzávalók:
1 fej karfiol
színes karfiol válogatás
2 evőkanál olíva olaj
1 szál újhagyma
2-3 gramm gyömbér
200 ml főzőtejszín
só, bors, petrezselyem
A karfiolt megtisztítottam , megmostam rózsáira szedtem, átmostam. Egy lábasba az olajon megpárolom a karikákra vágott hagymát. Hozzáadom a karfiolt és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózom, borsozom és puhára párolom. Közben egy másik edényben a színes karfiolt félpuhára pároltam. Amikor a levesnek való karfiol megpuhult hozzáadom a gyömbért, amit megpucoltam és felaprítottam. Érdemes lassan adagolna, ha valaki nem ismeri még a gyömbért, mert erőteljes íze a karfiolban hamar "sok" lehet. Adjunk hozzá előbb keveset aztán, fokozatosan adagoljuk. Egy botmixerrel pépesítettem. Folyamatosan kóstoltam és adagoltam a fűszereket. Amikor számomra megfelelő volt az íz, beleöntöttem a tejszínt. Ezzel is összeturmixoltam. Díszítésnek a színes karfiolt, ehető virágot és petrezselymes használtam.