Hólabda torta
Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
1 csomag sütőpor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
Krém:
5 dl tej
vanília aroma
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 ek. liszt
kókuszreszelék
Fenyőfák:
zöld csoki vagy fehér csoki zöld ételszinezékkel
ropi
apró cukorkák
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük. A fehérjéből kemény habot verünk. A cukros sárgájához fokozatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd óvatosan a tojáshabot is. Egy sütőpapírral bélelt kör alakú formában 180 fokon megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és lassan elkezdjük melegíteni. Addig melegítjük, amíg szépen besűrűsödik. Folyamatosan kevergetni kell. Amikor sűrű lesz félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni. Addig a vajat a cukorral habosra keverjük. Amikor a tejes krém kihűlt fokozatosan összekeverjük a vajas cukorral. A piskótát kettévágjuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt megkenjük a krémmel. A tetejét és az oldalát leszórjuk kókusz reszelékkel.
Fenyőfák:
a csokit felmelegítjük, hogy folyékony állagú legyen. Egy sütőpapírra helyezzük a ropit és a csokit rácsurgatjuk, hogy fenyőfa alakú legyen. Megszórjuk apró cukorkákkal. Betesszük a hűtőbe, amíg megdermed.