Joghurtos körte leves
Hozzávalók:
4 db körte + 1 a díszítéshez
1 dl tejszín
1 dl natúr joghurt
4 dl tej
gyömbér, citromhéj ( reszelt szárított)
2 ek. édesítő
1 kk. fahéj
pár szem dió
A 4 db körtét meghámozzuk és kockára vágjuk, úgy, hogy a magházat kivágjuk a közepéről. Egy lábosba beletesszük a felkockázott körtét és ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje. A körtéket puhára főzzük miközben az 1 cm-es gyömbért és a citromhéjat illetve az édesítőt beletesszük. A gyömbérnek erős íze van, ha valaki nem szereti intenzíven tegyen bele kevesebbet, de el is hagyható. Amikor a körte megpuhult beleöntjük a joghurtot a tejszínt és a tejet és leturmixoljuk. Fahéjt szórunk bele és elkeverjük benne.
A megmaradt körtét meghámozzuk és szépen felszeleteljük. Pici vajon 1 ek. édesítőt felolvasztunk és meg a körte szeleteket megsütjük benne, de csak finoman, hogy ne essen szét. A diót is megforgatjuk ebben az olvadt cukorban vagy édesítőben ki, hogy szereti. Tálalásnál dióval és körtével kínáljuk.