Kacsamájkrém alma chutneyval bazsalikomos keksszel
Hozzávalók:
Alma chutney:
30 dkg alma meghámozva apró kockára vágva
1 fej salotta hagyma kis kockákra vágva
8 dkg barna cukor
1 narancs reszelt héja
1/2 dl száraz vörös bor
1/2 dl víz
A hozzávalókat kis lábasba kb 1 órán keresztül sűrűre főzzük. Gyakran kell kevergetni, hogy ne égjen le. Amikor elkészült hagyjuk kihűlni.
Bazsalikomos keksz:
15 dkg liszt
10 levél bazsalikom apróra vágva
só
3 evőkanál olíva olaj
1/2 csomag sütőpor
annyi víz amennyit felvesz a liszt, hogy gyúrható tészta állagot kapjunk
A hozzávalókból gyúrható tésztát közepesen lágy tésztát állítunk össze. Sütőpapíron kinyújtjuk és pizza szeletelővel felvágjuk. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Sütés előtt a tetején pici vízzel bekenjük, szórhatunk rá szezám magot vagy reszelt sajtot.
Májkrém :
50 dkg friss kacsa máj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
1 szál rozmaring
1/2 dl száraz vörös bor
A hagymákat az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott májat. A rozmaringot apróra vágjuk és azt is hozzáadjuk. Megpároljuk, majd turmix gépben vagy konyhai aprítóban jó alaposan kidolgozzuk, krémesre. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hűtőbe tesszük.
Tálaljuk a keksszel és a chutey-val! Tetejére cékla csírát és vörös áfonyát tettem.