Kakaós fonottka

2021.04.13

Recept a tésztához: Marscapones kakaós csiga

A töltelék 8 dkg puha vaj összekeverve 2-3 evőkanál cukrozott kakaóporral

Lekenéshez 1 db kis méretű tojás

A tésztát kidolgozzuk, majd letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni. Amikor megkelt lisztezett felületre borítjuk és téglalap alakúra nyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra. Megkenjük a vajas kakaóval és lenről a féltésztát a közepéig felhajtjuk, majd fentről lefelé ráhajtjuk a másik részét a tésztának. Előbb 3, majd 4 részre osztjuk így 12 db csíkot kapunk. A csíkokat bevágjuk 3 részre úgy, hogy a tetején kb. 1cm részt hagyunk, amit nem vágunk el. A 3 csíkot befonjuk a végeit összecsípjük, majd lentről feltekerjük. Kivajazott muffon formába helyezzük úgy, hogy az egyben maradt rész kerüljön alulra. Kicsit maszatos munka, de megéri! Hagyjuk 15-20 percet újra kelni, majd kenjük le felvert tojással és süssük meg 180 fokon.