Karácsonyi linzer

2020.12.18

Hozzávalók:

1 kg liszt

50 dkg vaj

2 db tojás

2 csomag sütőpor

20 dkg porcukor

1 citrom reszelt héja

Citromkrém a töltéshez 

A hozzávalókat összedolgozzuk egynemű tésztát kell kapnunk, majd  fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőbe helyezzük.

Lisztezett felületen 4 részre vágjuk. Amíg az egyik adaggal dolgozunk addig a többit hűtőben tároljuk. 2-3 mm-re nyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk a tésztát. Sütőpapírral borított tepsikben 180 fokos sütőben világosbarnára sütjük. A tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk. Addig ismételjük, amíg van tésztánk. 

Amikor kihűlt a citromkrémmel vagy tetszőleges ízű lekvárral megkenjük és összeragasztjuk.