Kínai mézes-szezámos csirke

2022.01.09

Hozzávalók:

8 ek. liszt

1 tk. só

4 ek. kukorica keményítő

1 tk. piros fűszerpaprika

1 tk. fokhagymapor

ezeket összekeverjük

50 dkg csirkemell megmosva, tisztítva, felkockázva

3 db tojás

olaj a sütéshez

A mázhoz:

3 ek. méz

3 ek. szójaszósz

3 gerezd fokhagyma

3 ek. szezámmag

1 ek. rizsecet

chili ízlés szerint

A felkockázott csirkemellet a felvert tojásokba forgatjuk, majd a lisztes, fűszeres keverékbe úgy, hogy minden oldalát beborítsa a lisztes keverék. Egy serpenyőbe melegítsük fel az olajat vigyázzunk ne legyen túl forró, és a panírozott csirkemell kockákat süssük ki benne. Egy szitás merőkanállal szedjük ki az olajból és alaposan csöpögtessük le, amikor már szép pirosak.

Készítsük el a mázat: a hozzávalókat egy nagy serpenyőben melegítsük át, 1-2 percig forraljuk át, majd kapcsoljuk le a hőt és öntsük bele a kisütött csirkemelleket. Alaposan forgassuk át a mázban. Rizst főzzünk hozzá és melegen tálaljuk!