Kínai mézes-szezámos csirke
Hozzávalók:
8 ek. liszt
1 tk. só
4 ek. kukorica keményítő
1 tk. piros fűszerpaprika
1 tk. fokhagymapor
ezeket összekeverjük
50 dkg csirkemell megmosva, tisztítva, felkockázva
3 db tojás
olaj a sütéshez
A mázhoz:
3 ek. méz
3 ek. szójaszósz
3 gerezd fokhagyma
3 ek. szezámmag
1 ek. rizsecet
chili ízlés szerint
A felkockázott csirkemellet a felvert tojásokba forgatjuk, majd a lisztes, fűszeres keverékbe úgy, hogy minden oldalát beborítsa a lisztes keverék. Egy serpenyőbe melegítsük fel az olajat vigyázzunk ne legyen túl forró, és a panírozott csirkemell kockákat süssük ki benne. Egy szitás merőkanállal szedjük ki az olajból és alaposan csöpögtessük le, amikor már szép pirosak.
Készítsük el a mázat: a hozzávalókat egy nagy serpenyőben melegítsük át, 1-2 percig forraljuk át, majd kapcsoljuk le a hőt és öntsük bele a kisütött csirkemelleket. Alaposan forgassuk át a mázban. Rizst főzzünk hozzá és melegen tálaljuk!