Kossuth kifli
Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 5 tojás
- 1 citrom reszelt héja ( én szárított héjat használok)
- fél citrom leve
- 20 dkg finomliszt 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- kb. 15 dkg dió
A puha vajat és a cukrot habosra kevertem, majd a tojások sárgáját egyenként hozzá adtam. Belekevertem a citrom héját és a levét is . (Én szárított héjat szoktam használni) A sütőport bele kevertem a lisztbe. Apránként belekevertem a tojásos masszába. A tojásfehérjéket kemény habbá vertem , majd apránként hozzákevertem a lisztes tojásos sűrű tésztához, hogy fellazítsa. Finoman, hogy a hab ne törjön meg nagyon. Egy vajazott, lisztezett tepsibe öntöttem ( 30 x 35 cm ) és a tetejére szórtam a durvára vágott diót. 170 fokon 25 perc alatt megsütöttem. Amikor kész rácsra tettem, hogy kihűljön. Fánk szaggatóval, de ha nincs pohárral kiszaggattam.