Lazac salátával

2018.02.08

Lazac sütésénél kell egy picit figyelni!! Én sütés előtt nem szoktam fűszerezni! Érdemes mindenféleképpen friss hallal próbálkozni, mert a fagyasztott hal sosem lesz olyan, amilyennek lennie kell! A salátát összedobom :

Saláta: 

2 marék bébi spenót

1 szál újhagyma 

friss csíra

jégcsap saláta 2 marék

1 főtt tojás

Minden hozzávalót a tojás kivételével összekeverek, pici sót, oliva olajat és balzsamecetet teszek rá és összekeverem. Hagyom állni, míg elkészül a hal.

Halhoz:

1 szelet lazac bőrös

oliva olaj

pici só

citrom

Egy serpenyőben pici olivát felmelegítek, nem kell, hogy nagyon forró legyen és bőrös felével beleteszem a halat. Az oldalán látni, ahogy kezd átsülni csodás látvány. Akkor kell megfordítani,amikor a bőre már picit megpirult. Akkor a másik oldalát is megsütöm ez szinte csak pár perc és nem baj ha a közepe nem fehéredik ki így lesz igazán finom. Pici só és pár csepp citrom mehet rá és Kész!!! Mehet a salátára a tojást is ráteszem!! nagyon szeretem!!!