Lazac szelet mogyorós bundában
Hozzávalók:
1 szelet lazac
5 dkg tk. liszt
1/2 citrom leve
1 tojás
15 dkg durvára vágott mogyoró
1 db pak choi
10 dkg barna rizs ( fűszeres vagy simán sós vízben megpároljuk )
só, bors
olíva olaj, rozmaring szál
A lazac szeletet megmossuk és leitatjuk róla a vizet. Sózzuk és citromlével megkenegetjük, majd 20 percre hűtőbe helyezzük. Közben a rizst elkészítjük, megfőzzük. A halat lisztbe, tojásba, majd a mogyoróba forgatjuk. Olajozott üvegtálba helyezzük, megsózzuk, mellé rozmaring szálat helyezünk és 180 fokon megsütjük. A megfőtt rizst egy serpenyőbe helyezzük és a maradék tojást ráöntjük, átforgatjuk és kész a tojásos rizs. A pak choit alaposan megmossuk, leveire szedjük és egy serpenyőbe sóval borssal meghintve pici olíva olajon picit megpároljuk. Tálalásnál a rizst alulra helyezzük, majd rá a halat és a pak choit.