Lazacos spenót tekercs

2021.03.19

Hozzávalók:


300g leveles spenót, friss vagy mirelit

3 tojás, L-es

120g liszt, 40g sima, 80g tk. búza

1 teáskanál sütőpor

1 evőkanál olíva olaj

1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors

fél teáskanál só

A töltelékhez


200g tejszínes krémsajt, szobahőmérsékletű

2 ek. natúr joghurt

100g füstölt lazac / én most sima lazacos használtam a tekercs egyik oldalában a másik részére serrano sonkát fektettem 4 db- ot 

pár csepp citromlé, elhagyható

Friss spenótot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd olíva olajon picit megpároljuk, míg összeesik. Amikor kihűlt konyhai aprító gépben nem túl simára aprítjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát teszünk bele. Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport, majd a tojásfehérjét felverjük habnak és óvatos mozdulatokkal összekeverjük a spenótos keverékkel. Egy tepsire sütőpapírt helyezünk 25 x 30 cm-est a masszát rákenjük. 180 fokon 12- 13 percig sütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne  süssük túl, mert akkor feltekerésnél elrepedhet. Amikor megsült kivesszük a sütőből és gyors mozdulatokkal feltekerjük. Hagyjuk kihűlni, majd a papírt eltávolítjuk róla. Amíg hűl elkészítjük a tölteléket. A krémsajtot lazítjuk 1-2 kanál natur joghurttal ízesítjük tetszés szerint. Vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen folyós így a joghurtot csak kis adagokban adagoljuk. 

A tekercsről levesszük a papírt, kiterítjük megkenjük az ízesített krémsajttal, majd tetszés szerint, lazacot, sonkát helyezünk rá. Feltekerjük. Fóliába csomagoljuk és kis időre a hűtőbe helyezzük. Éles késsel felszeleteljük, friss salátával kínáljuk!