Lazacos spenót tekercs
Hozzávalók:
300g leveles spenót, friss vagy mirelit
3 tojás, L-es
120g liszt, 40g sima, 80g tk. búza
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
fél teáskanál só
A töltelékhez
200g tejszínes krémsajt, szobahőmérsékletű
2 ek. natúr joghurt
100g füstölt lazac / én most sima lazacos használtam a tekercs egyik oldalában a másik részére serrano sonkát fektettem 4 db- ot
pár csepp citromlé, elhagyható
Friss spenótot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd olíva olajon picit megpároljuk, míg összeesik. Amikor kihűlt konyhai aprító gépben nem túl simára aprítjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát teszünk bele. Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport, majd a tojásfehérjét felverjük habnak és óvatos mozdulatokkal összekeverjük a spenótos keverékkel. Egy tepsire sütőpapírt helyezünk 25 x 30 cm-est a masszát rákenjük. 180 fokon 12- 13 percig sütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert akkor feltekerésnél elrepedhet. Amikor megsült kivesszük a sütőből és gyors mozdulatokkal feltekerjük. Hagyjuk kihűlni, majd a papírt eltávolítjuk róla. Amíg hűl elkészítjük a tölteléket. A krémsajtot lazítjuk 1-2 kanál natur joghurttal ízesítjük tetszés szerint. Vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen folyós így a joghurtot csak kis adagokban adagoljuk.
A tekercsről levesszük a papírt, kiterítjük megkenjük az ízesített krémsajttal, majd tetszés szerint, lazacot, sonkát helyezünk rá. Feltekerjük. Fóliába csomagoljuk és kis időre a hűtőbe helyezzük. Éles késsel felszeleteljük, friss salátával kínáljuk!