Lazacos töltött tojás
Hozzávalók:
6 db tojás
mustár, só, bors, piros paprika
5 dl ek. tejföl
1 dl majonéz
1 db lazac szelet
petrezselyem
A tojásokat keményre főzzük , majd lehűtjük. Megpucoljuk és kettévágjuk. A tojások sárgáját egy kisebb edénybe kaparjuk ízesítjük sóval, borssal, 1 kk. mustárral, piros paprikával. Összenyomkodjuk és annyi tejfölt illetve majonézt adunk hozzá, hogy sűrűbb krém állagú legyen. Habzsákba tesszük és a fehérjébe visszanyomjuk a krémet. A tetejét lazac szeletekkel díszítjük megszórjuk petrezselyemmel. A megmaradt tejfölt összekeverjük 1 kanál majonézzel. Sózzuk, borsozzuk, aki szereti édesen egy pici porcukrot hozzákeverhet. Egy tál aljára öntjük a tejfölös krémet , majd belehelyezzük a tojásokat. Hűtőbe helyezzük fogyasztásig!