Levendula szörp
Hozzávalók:
2 dl mosott, szárított levendula virág
2 liter víz
15 dkg nyírfacukor
1 fél citrom
A cukrot tegyük a vízbe és lassan melegítsük fel. Szórjuk bele a levendula virágot és főzzük fel. Apránként adjuk hozzá a citromot, ki mennyire szereti savanykásnak. Letakarjuk és hagyjuk kihűlni 3-4 órát. Közben lehet kóstolni, mert ha nagyon olajos a levendulánk , akkor nagyon erőteljes lesz az íze. Aki erősebben szereti 1 éjszakára is maradhat benne a virágzat. Szűrjük le és kezdjük újra melegíteni. Csak egy pillanatra kell felforralni, majd fertőtlenített üvegekbe töltjük még forrón. Itt hagyjuk kihűlni. Másnak fogyasztható vízzel, jéggel , díszíthetjük gyümölcsökkel és menta levéllel!!



