Mákos meggyes torta

2020.12.12

Hozzávalók:

Alap piskóta recept : Alap piskóta recept

Az alap receptet elkészítjük és a végén még hozzákeverünk 3 evőkanál darált mákot és 1 kiskanál étkezési keményítőt. A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. Én 17-18 cm-es formát használok mostanában, szeretem, mert magas lesz a piskóta és szerintem így mutatós. 

A piskótát megsütjük 3 részre vágjuk és alaposan kihűtjük.

A krém hozzávalói:

50 dkg marscapone

200 ml habtejszín

1 citrom leve

1 kis doboz vagy üveg meggybefőtt

porcukor ízlés szerint

A marscaponét habosra keverjük, majd a felvert tejszínt hozzákeverjük. Ízesítjük a citrom levével és a porcukorral. 

A tortát egy kemény kartonra építjük, hogy alul legyen tartása. A karton köré helyezzük a kapcsos torta forma karikáját és abban kezdjük rétegezni a tortát. Piskóta, amit megkenünk egy ecset segítségével a  meggybefőtt levével , majd krém aminek a közepén hagyunk egy kis helyet a meggynek. A közepére halmozzunk meggyet, majd újra piskóta, meggylé, krém és meggy a tetejére piskóta . Ezt 3-4 órára hűtőbe helyezzük. Amikor megkötött levesszük a torta karikát és a megmaradt krémmel beburkoljuk. Amennyiben nem csak a torta közepére szeretnénk meggyet úgy is készülhet a rétegezés, hogy megkenjük a piskótákat krémmel és megszórjuk a tetejét meggyel. Amikor ráhelyezzük a következő piskóta lapot szépen összenyomkodjuk a krémet a meggyel. Én most az oldalát darált mákkal díszítettem a tetejére pedig stencil papírmintát helyeztem, amit ehető bársony festékkel fújtam le.