Marscapones kakaós csiga
Hozzávalók:
50 dkg liszt ( fele teljes kiőrlésű )
3 evőkanál cukor
1 evőkanál zabkorpa
1 egész tojás
1 zacskó szárított élesztő
8 dkg puha vaj
kb. 2.5 dl langyos tej
A tészta tölteléke :
3 evőkanál kakaó
1 evőkanál tej
3 evőkanál marscapone
2 marék csoki darabkák
A tej kivételével az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe helyezzük és elindítjuk az alap programot. A tejet fokozatosan adagoljuk hozzá. Lágy, kicsit ragadós tésztát kapunk. Amikor a gép kidolgozta hagyjuk a duplájára kelni.
Amikor megkelt lisztezett felületre borítjuk a tésztát és kinyújtjuk . Megkenjük a kakaó és tej keverékével. A marscaponet szétkenjük rajta és megszórjuk a csokival. Feltekerjük és feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük , elfektetve a csigákat, majd újra hagyjuk, hogy megkeljen. 180 fokos sütőben sütjük. Melegen a legfinomabb, de másnap is nagyon puha marad.