Mikulás süveg
Hozzávalók:
25 dkg darált háztartási keksz
20 dkg magozott meggy vagy eper ( eper esetén az apró magok miatt át kell passzírozni a gyümölcsöt )
20 dkg porcukor
1 kiskanál piros ételszínezék ( természetes alapanyagokból készült színezéket használjunk)
10 dkg fehércsoki
5 dkg kókuszreszelék
pár szem fehér cukorgyöngy
1 evőkanál vaj
A darált kekszet összekeverjük a porcukorral és a vajjal. A gyümölcsöt nagyon homogén állagúra turmixoljuk és folyamatosan adagolva a kekszhez adagoljuk. Ne legyen túl folyós. Az ételszínezékkel erősítünk a színén. Villával dolgozzunk, hogy a kezünket ne fogja meg. A keksz masszából süvegeket formálunk majd egy sütőpapírral leterített sütőlapra helyezzük őket. A fehér csokit felmelegítjük a kókuszreszeléket egy tálba öntjük. A süvegek alját belemártjuk a fehér csokiba, majd a kókuszreszelékbe és visszahelyezzük a sütőpapírra. A tetejére kiskanállal egy picit fehér csokit kenünk és ráhelyezünk 1 db fehér cukorgyöngyöt.