Mézes kalács, puszedli, linzer

2019.12.01

Hozzávalók:

40 dkg méz

30 dkg vaj

6 tojás

1 ek. szódabikarbóna

1.5 kg liszt

1 cs. mézeskalács fűszerkeverék

40 dkg porcukor

A vajat puha állagúra melegítjük mikróban, majd hozzáöntjük a mézet és azzal is picit melegítjük, de nem szabad felforralni. Egy keverőedénybe tesszük a lisztet és a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a mézes vajat és a tojásokat. Én keverőgéppel szoktam kikeverni. Kicsit puhább, ragacsosabb masszát kapunk. Amikor alaposan összedolgoztuk 2 részre osztjuk és fóliába csomagolva 1 éjszakára a hűtőbe helyezzük.  Másnap vékonyra nyújtjuk lisztezett felületen , majd a kívánt formákat kivágjuk belőle. Sütőpapírra helyezve 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. Én készítettem belőle kalácsot, puszedlit és linzert. Nutellával töltöttük. Akár Karácsonyi ajándéknak is remek!