Mézeskalács madártej krémmel
Mézeskalács recept: Mézes kalács, puszedli, linzer
Madártej krém recept:
8 tojássárgája
1 cs. vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
8 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
6 dl tejet felforralok , egy külön lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet elkeverem benne a tojások sárgáját a pudingport és a lisztet. Felteszem melegedni hozzáöntöm a forró tejet és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkevergetem. A vajat habosra keverem a cukorral és a langyos krémhez keverem, kéri habverővel felhabosítom.
Mézes kalácsokat bekenjük tejjel vagy tojáslikőrrel attól függően, hogy esznek-e belőle gyerekek vagy sem?! Elhelyezzük a tál aljára és körbe, majd a krém felét belekanalazzuk a tálba. Mehet egy újabb réteg mézeskalács és krém. A tetejét gyümölccsel díszítjük. Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe helyezzük!