Mustáros tarja
Hozzávalók:
6 szelet tarja
mustár
só, bors
vörös hagyma
kápia paprika, sárgarépa
1 evőkanál vaj
A húst megmossuk mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bekenjük mustárral. Előző este is elkészíthetjük így ha egy éjszakát áll a hűtőben az ízek jobban átjárják. Tűzálló edénybe helyezzük a hús szeleteket és rávágunk egy fej hagymát. 1 dl vizet aláöntünk lefedjük fóliával és 180 fokon pároljuk kb. 30 percet, amíg megpuhul. A fóliát levesszük róla és megsütjük . Amikor szép piros az egyik oldal megfordítjuk a husikat és a másik oldalát is megsütjük. Közben elkészítjük a zöldség köretet. A sárgarépát zöldség szeletelőn vékony csíkokra illetve spagetti formára vágjuk a paprikát felszeleteljük. Vajon megpirítjuk sózzuk, borsozzuk.
Friss petrezselymet vágunk rá tálalás előtt!!