Narancsos-citromos kacsamell
Hozzávalók:
1 kacsamell
2 narancs
1 citrom
1 rozmaring szál
só, bors, majoránna
A kacsamellet megmostam és a bőrös részét szépen bevágtam, az majd a sütésnél kicsit szétnyílik és szép lesz. Befűszereztem betettem egy tűzálló tálba és a narancsot és citromot felkarikázva mellé dobáltam. A másik narancs levét kifacsartam és meglocsoltam vele a húst. A rozmaring ágat rátettem. Felöntöttem 2 dl vízzel és mehet a sütőbe. Olyan tálba tettem aminek van teteje így lefedve szépen megtud puhulni. Sütőzacskót is lehet használni abban is nagyon jól megtud puhulni a húsi. 170 fokon 2-3 órát kell sütni, akkor jó, amikor a villa szépen beleszúrható. Sütés közben ellenőrizzük, ha a víz elpárolgott öntsünk hozzá még 2 dl-t. Puha , omlós .... hmmmm