Nutella kocka

2018.09.26

Hozzávalók 8 db kockához:

 a tésztához:

 6 dkg fekete csokoládé 

3 dkg vaj

 1 tojás 

9 dkg cukor 

1,5 dkg liszt

 továbbá: 8 dkg nutella 

a krémhez: 15 dkg tejcsokoládé 

5 dkg nutella

 3 dl tejszín 

a díszítéshez: ehető ezüst por ehető virág 

A csokoládét és a vajat vízgőz felett megmelegítjük, majd levesszük a gőzről. A tojást a cukorral összekeverjük, az olvasztott csokoládémasszába forgatjuk, és a lisztet is hozzádolgozzuk. 8 részes szilikon sütőformába egyenletesen elosztjuk, és 170 fokon megsütjük. Miután kihűlt, kiemeljük a kockákat, mindegyik tetejére 1 kávéskanál nutellát kenünk, és a formába visszahelyezve 2 órára fagyasztóba tesszük. A krémhez a csokoládét a mogyorókrémmel vízgőz felett összeolvasztjuk, majd levesszük a gőzről. 1 dl tejszínt forráspontig melegítünk, szép lassan a nutellás csokoládéhoz kanalazzuk és összekeverjük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. Fokozatosan, evőkanalanként adagolva a nutellás masszába dolgozzuk. Könnyű, habos krémet kell kapnunk. Az időközben megfagyott tésztakockákat kiemeljük a formából - érdemes először kis késsel mindet körbevágni, és utána szépen kiemelni a formából, de közben vigyázzunk, hogy a formát ne vágjuk ki. A szilikont langyos vízzel elmossuk és szárazra töröljük. A habos csokoládékrémet a sütőformába halmozzuk úgy, hogy nem töltjük meg teljesen a mélyedéseket. A tésztakockákat a nutellás felükkel óvatosan a krémbe nyomjuk - a kinyomódott felesleges habot kanál vagy lapos kés segítségével leszedjük. A formát 1 éjszakra fagyasztóba tesszük. Másnap a nutella kockákat óvatosan kifordítjuk a formából, és fogyasztásig hűtőben tároljuk, mert könnyen olvadnak. Közvetlenül tálalás előtt ehető ezüst porral és ehető virággal díszítjük.