Nyári gyümölcsös tejszínes torta
Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját habosra keverjük a cukorral. Akkor jó, amikor kifehéredik és habos , könnyű állaga lesz. Robotgéppel szoktam kikeverni. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzászitáljuk a lisztet és belekeverjük a sütőport, majd a fehérjéből egy kisebb adagot, amivel alaposan elkeverjük a sárgáját, aztán a többi fehérjét, ezzel már nagyon óvatosan kell bánni, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Összekeverjük és amikor szépen elkeveredett egy vékonyan vajazott és lisztezett kerek, kapcsos (23 cm) tortaformába öntjük. 180 fokon kb 15-20 percig sütjük. Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. Tű vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e? Amikor kész kivesszük a sütőből levesszük róla a karikát és a torta forma alját rácsra helyezzük és hűtjük. Addig elkészítjük a krémet.
Krém:
5 dl habtejszín ( Hulala)
25 dkg marscapone
15 dkg málna + díszítéshez válogassunk szép szemeket
15 dkg barack hámozva, felkockázva
15 dkg áfonya és szeder + díszítéshez válogassunk szép szemeket
1 db fagyitölcsér
15 dkg porcukor ( édesítő )
A tejszínt felverjük , amikor már kemény a robotgépet kisebb fokozatra állítjuk és belekanalazzuk a marscapone-t illetve a cukrot vagy édesítőt a habba. Szépen eldolgozzuk. Amikor összekeveredett kivesszük a gépből és kiveszünk belőle annyit, amivel a piskótát kívülről bekenhetjük, ez kb a krém 1/3-ad része. A 2/3-ad részéhez hozzáadjuk a gyümölcsöket. Szépen összeforgatjuk az egészet.
A piskótát 3 részre vágjuk. Egy kör alakú tálra helyezzük az első piskóta szeletet erre rákanalazzuk a krém felét és szépen elegyengetjük. Ráhelyezzük a második piskóta szeletet erre mehet a krém második fele, majd lezárjuk a piskóta szelet harmadik részével. Picit összenyomkodjuk, hogy a piskóta és a krém jól összeálljon. A gyümölcs nélküli krémmel körbekenjük és a tetejét és szépen bekenjük. Az oldalára kicsit vastagabban kenjünk a krémből. Amikor kész egy forgatható tortatálra helyezzük és egy lapos késsel a tál forgatásával húzzunk bele kis mélyedéseket körbe, körbe. A tetejére helyezzük fel a tölcsért. Érdemes a tölcsér belsejébe is egy pici krémet kenni, hogy a gyümölcsök ne guruljanak ki belőle. A megmaradt gyümölcsökkel díszítsük és helyezzük hűtőbe egy pár órára!


