Panko morzsás süllő filé
Hozzávalók:
1 süllő filé
panko morzsa
2 tojás
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
teljes kiőrlésű panírmorzsa
5 dkg parmezán sajt
Himalája só, bors, citrom
olaj
A halfilét megmostam , lecsöpögtettem és átnéztem nem maradt-e benne esetleg még szálka. Találtam 2-3 db-ot, azt finoman eltávolítottam. 3 darabra vágta és sóztam , borsóztam, majd pár csepp citromlevet csöpögtettem rá. Jöhet a panírozást. Liszt, tojás és a végén panírmorzsa , reszelt parmezán és panko morzsa keverékében forgattam meg.
Az olajat felmelegítettem és mindkét oldalát kisütöttem. Elkészíthető sütőben is, akkor sütőpapírra kell helyezni és mindkét oldalát be kell fújni olíva olaj spray-vel és 180 fokon megsütni.
Zöldborsó mikró zölddel , citrom karikával és salátával tálaltam.