Parmezános csirke

2018.02.09

Hozzávalók:

1 db csirkemell

5 dkg vaj

só, bors

olíva olaj

parmezán sajt 10 dkg

oregáno, kaukkfű, basalikom

2 evőkanál liszt

2 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

2 cukkini

fél pohár rizs ( 2,5 dl pohár)

Elkészítése:

Kezdjük a rizzsel az a legidőigényesebb! Egy lábasba öntöm a riszt és dupla mennyiségű vizet adok hozzá. Sóval, borssal fűszerezem és fedő alatt puhára főzöm. Lassan szoktam főzni és amikor majdnem kész minimális folyadék van még rajta ,akkor lekapcsolom a melegítést alatta és hagyom fedő alatt teljesen megpuhulni. Közben a húst elkészítem. A csirkemellet megmosom és éles késsel 3 szeletre vágom . Sóval és borssal fűszerezem. A parmezán sajtot lereszeltem és összekevertem a liszttel (én teljes kiőrlésűt használtam) és a zsemlemorzsával és a mediterrán fűszereket. Lehet szárított fűszereket is használni, de érdemes friss fűszereket is kipróbálni, mert nagyon kellemes ízt és fantasztikus illatot ad. A vajat megolvasztottam ebben megforgattam a csirkemell szeletet , majd beleforgattam a parmezános keverékbe. Ezt mindhárom szelettel megismételtem. 1 evőkanál vajat és 1 evőkanál olíva olajat melegítettem  és beletettem a hús szeleteket , aranybarnára sütöttem. Az illata már itt valami csodás!

Amikor kisült a hús a cukkiniket megpucoltam és felkarikáztam picit besóztam. A húst helyére halmoztam a cukkinit a teflon edénybe és megpároltam a cukkinit. Amikor a cukkini megpuhult és picit megpirult kiszedtem. Már csak a tálalás maradt. A rizst tálaló gyűrűbe szedtem a cukkinit egymásra sorakoztattam és a csirkét szeletekre vágtam így helyeztem, rendeztem el a tányéron.