Piskóta tekercs

2018.03.08

Hozzávalók:

5 db tojás

5 evőkanál cukor ( nyírfacukor)

5 evőkanál liszt

1 kiskanál sütőpor

csipet só

1 evőkanál kakaó

1 kis kanál piros ételszínezék (jobb minőségű nem túl mesterséges)

25 dkg marscapone

1 kis dobozos habtejszín 200 ml

20 dkg eper

porcukor ( nyírfacukor)

Sütőpapír, amire előre felrajzoljuk a mintát. 




Ez a legmacerásabb része. Egy sütőpapírt a tepsi méretére vágtam és felrajzoltam a virágaimat. Ezután bekevertem a tésztát. A tojásokat kettéválasztottam a sárgáját fehéredésig alaposan kikevertem a cukorral. A tojás fehérjét kemény habbá vertem. A cukros sárgájába bele forgattam a lisztet és a sütőport, és a csipet sót, majd finom mozdulatokkal hozzákevertem a fehérjét. Kivettem egy kisebb tálba a tésztából és hozzáadtam a kakaóport. A barna tésztát nyomózsákba töltöttem és a virágokat körberajzoltam vele. 

180 fokra előmelegített sütőbe 2 perce betettem. Amikor kicsit megszilárdult a tészta a virág "szirmait" kitöltöttem a piros étel színezékkel bekevert  tésztával. Szintén nyomózsákba tettem és ezzel töltöttem ki. Nem kell már nagyon sok tészta 2-3 evőkanál bőven elég. Kitöltöttem a kis virágokat és így is betettem a sütőbe 2-3 percre. Amikor kivettem gyors mozdulatokkal rákentem az alap tésztát, szépen elsimítottam és vissza tettem a sütőbe. 15 perc alatt szépen megsült, de folyamatosan figyelni kell.

Addig elkészítettem a krémet: a habtejszínt felvertem, ízlés szerint keverjünk hozzá cukrot vagy édesítőt, majd forgassuk össze a marscaponéval. Az epret megtisztítottam és megmostam, majd apró darabokra vágtam A felaprított epret összekevertem a krémmel.  Amikor a tészta megsült egy kiterített konyha ruhára fordítottam, levettem a sütőpapírt és gyorsan , amíg még meleg feltekertem. Hagytam kihűlni a tésztát. Amikor kihűlt kitekertem a piskótát megkentem a krémmel és szépen visszatekertem.