Rakott kínai kelkáposzta

2018.02.16

Hozzávalók:

50 dkg darált pulykahús

1 db kínai kel

2 szál újhagyma

só, bors, fokhagyma, piros paprika

2,5 dl tejföl + metélőhagyma 1 marék

olíva olaj

fél pohár jázmin rizs ( 2,5 dl pohár)

A rizst dupla mennyiségű vízben megfőztem, sóztam picit borsoztam. Közben a darált hús megmostam . Az olíva olajon picit megpároltam a karikákra vágott hagymát , majd mehet rá a darált hús és a fűszerek. Puhára pároltam fedő alatt, majd az elkészült rizst hozzá kevertem. Egy nagyobb lábasban sós vizet forraltam és 10-12 levelet félig puhára főztem benne. Egy tűzálló tálba tettem 5-6 leforrázott levelet erre halmoztam a rizses húst és befedtem a megmaradt levelekkel. 180 fokos sütőbe 10 percig sütöttem. Közben a tejfölt összekevertem 2-3 gerezd szétnyomott fokhagymával és egy nagy csokor metélőhagymával. Rákentem a tetejére és pirulásig sütöttem!!

Jó étvágyat!!