Ramen
Hozzávalók:
5 dl húsleves alaplé
2 ek. szójaszósz ( én az enyém sósat szoktam használni)
2cm gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 marék üvegtészta
friss baby spenót levelek
4 db főtt tojás
csíra ( mungóbab vagy vegyes )
3 db sárgarépa
2 db újhagyma
A húsleves alaplébe beletesszük a megtisztított gyömbért és a fokhagymást, melyet egy késsel szétnyomunk előtte. 10 percig főzzük, hogy az ízek belefőljenek a lébe. A lébe öntjük a szójaszószt és ízesítjük még ha szükséges sóval. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, hagymás és a tojásokat is megfőzzük. A sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk. A gyömbért és a fokhagymát kivesszük a léből és a sárgarépát, hagymát beletesszük addig főzzük amíg roppanós puha lesz, nem kell teljesen puhára főzni. Kiemeljük a zöldségeket is a léből egy tálra. A tojást megpucoljuk és kettévágjuk. A rizstésztát beletesszük a lébe és hagyjuk 10 percig benne, nem kell forralni. A tésztát is leszűrjük a léből, majd összeállítjuk a levest. Kis tányérba szedünk tésztát, teszünk bele pár levél spenótot, szedünk rá zöldségeket, majd felöntjük forró lével. Ráhelyezzük a tojást és a csírát és forrón fogyasztjuk!