Sós karamell torta
Piskóta recept itt : Alap piskóta recept
Sós karamell szósz recept itt: Sós karamellkrém
Hozzávalók krémhez:
50 dkg marscapone
200 ml habtejszín ( hulala cukros)
amennyiben olyan a tejszín, ami nem cukros akkor 3-4 kanál porcukor
A piskótát megsütjük Én most egy 24 cm-er kör alakú kapcsos tortaformában sütöttem. Amíg sül és hűl a piskóta ( 3 részre szeleteltem) elkészítettem a sós karamell szószt, amit hűtőben teljesen ki kell hűteni felhasználás előtt. Érdemes előző este elkészíteni.
Amikor minden kihűlt rétegezzük a tortát. A kapcsos tortaformában szoktam összeállítani a tortát. Érdemes alulra a végleges tányért vagy kartont helyezni és mivel magasabb lesz a torta, mint a tortaforma magassága a tortaformába egy vastagabb, magasabb fóliát szoktam körbe helyezni, ami majd megfogja a felső sort is. Jöhet a piskóta a marscapone-s krém, majd alaposan megcsurgatjuk a sós karamell krémmel. Rétegezzük újra piskóta habos krém és karamell, majd a tetejére piskóta. Az oldalára és a tetejére félre tesszük a krémet, így behelyezzük a tortát legalább 3-4 órára a hűtőbe. Amikor megdermedt kivesszük levesszük róla a torta karikát és a fóliát és megkenjük az oldalát és a tetejét. Tetszés szerint díszítjük. Nálam most cukormasszából készült mikulásvirágok kerültek a tetejére.