Sült paprika krém

2018.11.03

Hozzávalók:

Többféle paprika 50 dkg

só, bors, olíva olaj, fokhagyma, petrezselyem

A paprikákat megmossuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 190 fokon jól megsütjük. Közben néhányszor megforgatjuk. Nem baj ha néhol egész barna lesz. Amikor mindegyik jól megsült gyors mozdulatokkal egy jénaiba szedjük őket és lefedjünk 5 percre. Ezután levesszük a fedőt és kesztyűbe lehúzzuk a héját illetve kivesszük a csumáját és szárát a paprikáknak. Lehet olyan fajta paprika vagy kisebb méretű aminek nem jön le a héja ne aggódjunk nem baj. Egy konyhai robotgépbe helyezzük és krémesre pürésítjük. Mehetnek hozzá a fűszerek és az olaj, hogy krémes állagot kapjunk.   Jól zárható üvegbe szedjük és mehet a hűtőbe. Nagyon jó sült húsok mellé vagy kenyérre.