Svájci vajkrém

2019.05.05

Hozzávalók:
Eredeti recept:

32 oz sótlan vaj

32 oz porcukor

1 evőkanál vanília aroma

1 kis kanál só

8 oz tojásfehérje

Ez nagyon nagy mennyiség én ezt harmadoltam, ami így néz ki:

8 oz vaj = 226,8 g ( fontos, hogy időben vegyük ki a sütőből és lágy legyen a felhasználáskor)

8 oz porcukor = 226,8 g

2 oz fehérje = 56,7 g 

1 csipet só

1 kis kanál vanília aroma

A porcukrot egy robotgép keverőjébe öntjük , majd hozzáadjuk a tojás fehérjét. Közepes fokozaton összekeverjük , majd erős fokozatra kapcsolva kb. 5 percig alaposan felverjük. Közben hozzáadjuk a sót és a vanília aromát. Vissza vesszük a keverést közepes fokozatra, és a szoba hőmérsékletű vajat apró kockákban hozzáadjuk a krémhez. Magasabb fokozatra kapcsolunk és alaposan kikeverjük. Lapátot cserélünk a krém keverő lapáttal a krémet 10-05 percig alaposan kidolgozzuk. Részekre osztjuk a krémet és ételszínezékkel színezzük. Díszítő csővel ellátott nyomó zsákokba szedjük és díszítünk vele.